Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) s-au autosesizat si au deschis o ancheta legata de inregistrarea audio in care presedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, cere sefilor liberali ai institutiilor descentralizate din judet sa contribuie cu bani la campania electorala a partidului pentru alegerile europarlamentare.

"Procurorii fac cercetari in acest caz privind comiterea unor fapte asimilate faptelor de coruptie, prevazute in Legea 78/2000", a precizat, ieri, Biroul de presa al DNA.

Saptamana trecuta, presa a intrat in posesia inregistrarii unei sedinte a Biroului Politic al PNL Gorj, in care Morega poate fi auzit cand le reproseaza sefilor mai multor institutii din judet ca nu au strans destui bani pentru campania electorala a PNL.

La sedinta respectiva au participat mai multi membri PNL, aflati la conducerea urmatoarelor in-stitutii: Autoritatea de Sanatate Publica, Directia Generala a Finantelor Publice, Garda Finan-ciara, Agentia pentru Plati si Inter-ventii in Agricultura, Directia Judeteana pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Casa de Asigurari de Sanatate si Autoritatea Rutiera Romana.

Delegatia Permanenta a PNL a decis, sambata, sa-l suspende din partid pe Morega timp de o luna.

EvZ