De luni, pe piata romaneasca activeaza Credit Europe Bank (CEB). Acest nume a fost adoptat de catre banca turceasca Finansbank dupa asocierea cu Banca Nationala a Greciei. CEB isi va mentine caracterul de institutie financiara universala si va incerca sa-si creasca cota de piata actuala de 15% pentru produse financiare specifice.

"Credit Europe Bank nu este o banca noua pe piata, ci o noua valoare. Strategia noastra este aceea de a oferi credite si servicii financiare la standarde europene, mai ales in noile state membre ale UE, cum este si Romania", a declarat Tamer Ozatakul, presedintele CEB Romania.

Conform oficialilor CEB, piata bancara din Romania va cunoaste o usoara scadere a ritmului de dezvoltare insa obiectivul companiei pentru urmatorii doi ani este de a se numara printre primele 10 institutii financiare de pe piata locala.

In 2007, Credit Europe Bank intentioneaza sa atinga o cota de piata de 2 % pentru totalul activelor si sa se numere printre primele trei companii pe segmentul produselor si serviciilor financiare de retail.

Finansbank a devenit Credit Europe Bank ca urmare a asocierii in luna august 2006 a bancii-mama Finansbank A.S. Turcia cu Banca Nationala a Greciei.

Institutia financiara greceasca a achizitionat pachetul de control de 46% din actiuni contra sumei de 2,3 miliarde USD, Finansbank A.S. Turcia fiind evaluata la 5 miliarde USD.

In urma acestei vinzari, Finansbank si celelalte banci membre ale Grupului FIBA isi schimba sau isi vor schimba in viitorul apropiat numele in Credit Europe Bank.