Primele victime ale parcursului slab al Stelei in 2007 sunt preparatorii fizici ai echipei, italianul Fernando Hippoliti si Horea Codorean, ambii adusi de Cosmin Olaroiu, la instalarea sa ca antrenor si demisi din cauza deselor accidentari ale jucatorilor si a lipsei de viteza a echipei. Alte capete vor cadea dupa meciul cu Dinamo, daca situatia formatiei nu se va ameliora.

Principalii vizati sunt jucatorii care nu mai sunt "razboinici", cum le cere patronul.

"Ei au uitat ce inseamna sa fie fotbalisti la Steaua, iar eu o sa le aduc aminte. Ca sa fii la Steaua, atunci cand intri pe teren trebuie sa fii razboinic. Sunt jucatori, cativa, cu care nu am nicio problema, dar si unii care, in functie de clasament, o sa le spun sa-si caute echipa. Doar patru - cinci jucatori si-au mentinut spiritul de razboinici", a spus Becali, legat de componentii Stelei.

Patronul a mentionat ca nu va fi vorba de amenzi, asa cum anunta dupa meciul de la Constanta managerul general, Mihai Stoica: "Amenzi nu vor fi, este munca lor si trebuie sa-si ia salariile si apoi nu au facut greseli de circulatie ca sa primeasca amenzi. Atata au putut, insa nu vor mai lua prime pana la finalul campionatului. Daca termina pe locul doi iau prima in totalitate, chiar si in plus."

Gigi Becali a fost prezent la antrenamentul Stelei de luni, avand o discutie de peste o ora cu jucatorii, in care le-a spus ce asteapta de la ei in urmatoarea perioada. "Sper ca au inteles, astept meciul de la Craiova. Vreau sa vad daca aceasta discutie a avut vreun efect. Evident ca jucatorii erau suparati. Nu i-am certat.

Am discutat tot ce s-a intamplat si ce trebuie sa se intample de acum la Steaua. L-am dat exemplu pe Figo, care atunci cand este la pamant se ridica, zambeste si joaca mai departe. Asta inseamna fotbalist de valoare si sa-ti respecti meseria. Am vorbit mai mult eu, nu mi-au dat ei explicatii."

Dupa intalnirea cu jucatorii, Becali a anuntat in fata presei ca ii este rusine de ceea ce se intampla cu Steaua in acest debut de an: "In fotbal este vorba de onoare, iar mie acum deja imi este rusine. Este prima oara de cand sunt in fotbal, cand sunt pus in situatia sa-mi fie rusine de mine."

Steaua nu a castigat niciun meci oficial in 2007, pierzand ambele partide cu FC Sevilla in Cupa UEFA, in campionat realizand doua remize, cu UTA si Farul, si pierzand la Vaslui si a coborat pe locul 4 al clasamentului. In Cupa Romaniei, Steaua a obtinut calificarea in semifinale, eliminand la lovituri de departajare pe Otelul Galati.

Urmatoarea partida a Stelei este programata sambata, contra lui FC Arges. Jocul se va disputa la Craiova, Steaua ispasind ultima partida de suspendare a terenului propriu. Dupa acest joc, Steaua va intalni in campionat marile rivale: Rapid si Dinamo.