Mircea Dinescu isi va continua din aprilie colaborarea cu ziarul "Adevarul", parte a Adevarul Holding S.A., detinut de Dinu Patriciu, dupa ce anuntase la inceputul lui martie ca isi va intrerupe o vreme activitatea, ca reactie la opiniile exprimate de Dinu Sararu in paginile ziarului.

El a mentionat pentru EVZ ca negociaza preluarea a 8-9a din actiunile cotidianului, participatiile urmand sa-i fie vandute de Patriciu din cele 60 de procente pe care omul de afaceri le detine. "In clipa in care relatiile mele cu ziarul se vor limpezi si voi avea si eu un cuvant de spus in politica editoriala, voi reveni cu o contributie zilnica in "Adevarul"", a spus Dinescu.

Parteneri la Satiricon

Momentul revenirii lui Dinescu in paginile "Adevarului" coincide cu relansarea ziarului, la care va avea o dubla postura, de editorialist si actionar. De altfel, Dinescu a admis pentru Mediafax ca discuta cu Dinu Patriciu "noua linie" a cotidianului.

Potrivit jurnalistului, achizitionarea participatiilor a fost discutata inca din momentul in care Patriciu a devenit actionar majoritar la "Adevarul", in vara anului trecut.

"De fapt nu am negociat niciodata, eu si Patriciu suntem actionari majoritari la Satiricon si inca de cand a preluat "Adevarul" s-a pus problema sa iau 8-9% din ziar si sa ma implic mai mult", a confirmat Dinescu.

Satiricon este axat pe zona publicatiilor culturale si editeaza "Dilema Veche", "Dilemateca", "Plai cu boi" si "Romania literara". Grupul face parte din Adevarul Holding, alaturi de ziarul de referinta "Adevarul" si tabloidul "Click".

"In primul rand am ales sa ma implic in actionariatul unei companii de presa pentru ca asta este meseria mea, la asta ma pricep. In media am lucrat si inainte de ‘89.

Dar am facut asta si ca sa ma implic in politica editoriala, sa stiu si eu cine semneaza langa numele meu", a explicat Dinescu. El a mai declarat ca reluarea activitatii publicistice a fost o conditie in preluarea pachetului de actiuni la "Adevarul".

Integral in EvZ