Cu banii in cont si ferm hotarat sa cumpere o noua locuinta, fiecare cumparator se vede nevoit sa faca un studiu de piata pentru a se edifica asupra celor mai bune oferte ale momentului. De multe ori, aceasta cautare, urmata de „vizionarea“ a zeci de proprietati, este energofaga, da dureri de cap si consuma chiar si timpul pe care in mod normal ar trebui sa-l alocam serviciului.

Dispunand de un buget intre 100.000 si 300.000 de euro, am purces intr-o „expeditie“ rezidentiala in cautarea casei de vis. Am renuntat foarte repede la varianta anunturilor aparute in ziare din cauza de lipsa de timp - in mod normal, ar trebui sacrificat cel putin un concediu - si am ales serviciile catorva agentii cunoscute.

In primul rand, trebuie remarcat ca, atunci cand apelezi la un nume mare de pe piata intermedierilor imobiliare, vei fi coplesit de oferte de locuinte in noile ansambluri rezidentiale. Marile agentii promoveaza aproape exclusiv locuinte in curs de construire sau case noi gata facute. Aceasta reorientare dinspre vanzatorul particular catre vanzatorul firma nu este intamplatoare.

S-a facut intr-o maniera similara celei in care marile lanturi de hipermarketuri i-au inlocuit pe micii comercianti si pe tarabagii.

In fond, pentru orice firma care face intermediere, „renuntarea“ la un portofoliu de 100 de proprietati in spatele carora se afla 100 de proprietari in favoarea unui singur proprietar cu 100 de proprietati este o optiune mai convenabila din toate punctele de vedere.

Prin urmare, in cazul in care cumparatorul vrea o locuinta intr-o zona inchisa pentru noi constructii, unde nu exista o oferta de apartamente sau case nou-noute, trebuie sa caute intermediarii de nisa, asa-zisele agentii de cartier, specializati strict pe zona in care au punctele de lucru.

Ce poti cumpara cu maximum 100.000 de euro

Studio Rose Garden: 79.730-89.250 (TVA inclus)

- Suprafata construita totala este de 63 mp.

- Datorita separarii livingului de dormitor, apartamentul este foarte practic, fiind in esenta o locuinta cu doua camere, dar cu suprafata mai mica.

- Suprafata terasa: 7 mp.

Promotor: Colliers

Apartament doua camere Residenz: 100.000 euro (TVA inclus)

- Suprafata apartament - 66.06 mp.

- Suprafata terase - 7.29 mp.

- Apartamentul este organizat in jurul livingului orientat catre terasa. Bucataria moderna este deschisa catre living si articulata cu acesta prin intermediul locului de luat masa.

- Disponibilitate: decembrie 2007-mai 2008.

Promotor: Eurisko

Ce poTi cumpAra

cu 100.000-200.000 de euro

Studio Diamond Park:

108.000 euro (TVA inclus)

4 Suprafata: 58,8 mp.

4 Camera de zi cu acces la terasa.

Promotor: Eurisko

Apartament doua camere My Dream: 114.000 euro

- Suprafata construita - 90 mp.

- Apartamentul este situat la etajul 5, avand o vedere foarte buna, valorificata si de terasa spatioasa, accesibila atat din living, cat si din dormitor.

- Suprafata terasa: 13 mp.

Promotor: Colliers

Apartament doua camere Rose Garden: 110.670 - 122.570 euro (TVA inclus)

- Suprafata construita totala este de 89 mp.

- Apartamentul beneficiaza de doua terase, living, dormitor cu baie proprie, bucatarie si mobilier de bucatarie inclus in pret.

- Orientarea apartamentului este optionala.

- Pardoseli din parchet laminat, bai si grupuri sanitare finisate cu gresie, faianta si obiecte sanitare.

Promotor: Colliers

Apartament doua camere Asmita Gardens: 128.247 euro

- Suprafata construita este de 74,9 mp.

- Unul dintre cele mai spatioase si luminoase apartamente de doua camere de pe piata.

- Are o terasa dubla si un living de 27 mp. Iesirile pe terasa se fac atat din living si bucatarie, cat si din dormitor.

- Apartamentul ales pe latura sud-vest, etajul 10, ofera o vedere atat catre parcul interior al complexului, cat si catre Parcul Tineretului.

- Terasa: 27,96 mp.

Promotor: Colliers

Casa Irina ACED Sud Berceni: 148.750 euro (TVA inclus)

- Suprafata construita este de 125 mp (din care amprenta la sol 63 mp).

- Suprafata parcelei de teren - 212 mp.

- Tip locuinta - insiruita.

- Terase: 16 mp + balcoane 13 mp

- Casa contine trei dormitoare si doua grupuri sanitare.

- Constructie mixta, din beton si zidarie la parter si structura de lemn la etaj, sarpanta de lemn cu invelitoare din sindrila bituminoasa.

- Pretul include costul terenului, racordul la utilitati (apa, canal, curent si gaze), drum de servitute pavat, proiect si autorizatii, gard la limita proprietatii.

- Termen de finalizare: decembrie 2007-decembrie 2008.

Promotor: Esop

Apartament doua camere Diamond Park: 149.290 euro (TVA inclus)

- Suprafata este de 84,8 mp.

- Apartamentul este semidecomandat, trecerea in dormitor facandu-se prin living.

Promotor: Eurisko

Integral in Saptamana Financiara