Mai multe blocuri situate in zona bulevardului Ion Mihalache au ramas fara curent electric marti, in jurul orei 12:00, din cauza unor defectiuni la sistemele de alimentare cu energie electrica.

Potrivit reprezentantilor Electrica, cea mai mare parte a consumatorilor au fost racordati la reteaua de energie electrica in jurul orei 13:20, iar in urmatoarele 20 de minute si ceilalti consumatori au fost putut beneficia de energie. Printre zonele afectate marti s-au numarat strazile Cluj, Abrud, Turda.

Purtatorul de cuvant al Electrica, Cornelia Ion, a declarat pentru HotNews.ro ca pana de curent a fost cauzata de o defectiune la un cablu de medie tensiune al Electrica.

Luni, aceeasi zona s-a confruntat cu o pana de curent. De aceasta data pana de curent a fost cauzata de ruperea unui cablu.

In ultima vreme in Bucuresti au avut loc mai multe asemenea incidente. Potrivit reprezentantilor Electrica si Electrica Muntenia Sud, penele de curent se datoreaza mai multor cauze, printre care consumul exagerat, racordari ilegale, invechirea retelelor, dar si sapaturi neglijente.

"Retelele nu sunt vechi, dar nu sunt nici printre cele mai noi. Dar starea retelelor nu este singura cauza a defectiunilor. De multe ori, vina apartine unor constructori neglijenti, care nu respecta regulile privind siguranta retelelor electrice", declara la inceputul lunii februarie Nicolae Coroiu, directorul general al Electrica.