Ceea ce se tot zvoneste de cateva luni s-a adeverit. Celebra trupa Rolling Stones urmeaza sa sustina un concert la Bucuresti pe data de 14 iulie, dand astfel curs invitatiei unei companii de telefonie mobila din Romania, au precizat pentru HotNews surse din industria muzicala.

Fondata in 1962, The Stones sunt cea mai longeviva trupa britanica de rock, turneul de promovare al noului album, A Bigger Bang Tour, aducandu-le cele mai mari incasari din istoria unei formatii: 437 de milioane de dolari.

Cei doi lideri ai trupei, Keith Richards si Mick Jagger au urmat cursurile aceleiasi scoli primare, intalnirea lor de peste zece ani urmand a da nastere formatiei Rolling Stones. Impreuna cu prietenul lor comun, Dick Taylor, au lansat formatia Little Boy Blue and the Blue Boys, actuala denumire fiind numele unei piese semnate de Muddy Waters.

Dupa mai multe schimbari de componenta membrii Rolling Stones aveau sa se stabileasca: Jagger, Richards, Stewart, Jones, Taylor si tobosarul Tony Chapman.

Dupa mai multe incercari nereusite de a se impune pe piata, The Rolling Stones primesc ajutor de unde se asteptau mai putin. The Beatles i-a vizitat in timpul unui concert iar George Harrison a facut presiuni pentru ca Decca Records sa le ofere un contract. Ce fusese mai greu trecuse.

Dupa acordul incheiat cu Decca, The Stones au inceput o serie de cantari prin Marea Britanie si Europa. Erau prezentati la pachet cu Ike and Tina Turner, Bo Diddley, The Ronnetes, The Everly Brothers si Little Richard, la acea vreme neputand sustine singuri un concert. Se zvonea ca talentul de show-man a lui Jagger a venit in urma lectiilor primite de la Little Richard.

Cel de-al doilea album al trupei, The Rolling Stones No.2 a spart piata. A ajuns pe locul 1 in topurile britanice si pe locul 5 in State. Urmarea- o lunga serie de concerte si mutarea activitatii trupei intr-un studio de inregistrari din Chicago.

Primul turneu in State a avut loc in 1964, trupa aparand si la o serie de emisuni tv. Printre ele The Ed Sullivan Show, aparitie in urma careia moderatorul a promis ca nu-i va mai invita niciodata. Si-a incalcat cuvantul la scurt timp.

O alta apartitie televizata, de data aceasta la Dean Martin Show, l-a inspirat pe Bob Dylan luand astfel nastere piesa “Another side of Bob Dylan”. In timpul show-ului, Dean Martin a facut constant glume pe seama parului lung purtat de Jagger, Dylan solicitand ulterior ca moderatorul sa-si ceara scuze in mod public.

Sex drugs and rock’n’ roll

Istoria trupei s-a tesut intre vanzari uimitoare, popularitate imensa dar si scandaluri si mai ales o pasiune nebuna pentru consumul de droguri.

Prima victima a drogurilor a cazut Brian Jones, in 1969, heroinoman convins. Dupa o perioada in care membrii trupei nu s-au mai bazat pe el, dupa ce statul american i-a respins solicitarea de viza iar restul trupei l-a exclus, Jones s-a retras in casa sa de vacanta, fiind gasit mort, o luna mai tarziu, inecat in piscina.

Dupa ce albumul scos de propria casa de productie, a ajuns pe locurile unu atat in SUA cat si in Marea Britanie, membrii trupei incep sa piarda contactul. Richards se adanceste si mai mult in dependenta de heroina, Jagger se ineaca in alcool si femei si colac peste pupaza se vad nevoiti sa paraseasca Anglia.

Ca orice rockeri care se respecta membrii trupei nu platesc taxe guvernului laburist, in scurt timp luand decizia de a se muta in sudul Frantei pentru a evita plata impozitelor.

Rolling Stones au lansat cateva zeci de albume, au avut 37 de single-uri inscrise in top 10 iar in 1989 au fost inscrisi in Rock and Roll Hall of Fame.

In 2004, prestigioasa revista Rolling Stone i-a plasat pe locul patru intr-un top al celor mai mari 100 de artisti ai tuturor timpurilor, primele trei locuri fiind ocupate de The Beatles, Bob Dylan si Elvis Presley.

In pofida scandalurilor in care au fost implicati, a certurilor interne cauzate de alcool si droguri, a succesului fenomenal, al celor 67 de milioane de discuri vandute, a sutelor de concerte si a zecilor de ani trecuti peste ei, The Stones ajung la Bucuresti. Indecent de tarziu, imoral de batrani dar senzational de buni in continuare.