Patronul clubului de fotbal Chelsea, miliardarul Roman Abramovici a divortat de sotia sa, Irina, dupa 16 ani de casatorie. Anuntul a devenit oficial marti noaptea, cand cei doi au confirmat intr-o declaratie de presa ca mariajul lor s-a incheiat, scrie The Times in editia online de miercuri.

In ultimele luni Roman Abramovici refuzase sa recunoasca ca ar avea probleme in casnicie.

Desi nu au fost date publicitatii date despre cum si-a impartit miliardarul averea cu sotia sa, existau speculatii ca acesta va primi 5 miliarde de lire sterline de la fostul sot.

Abramovici a avut mai mult de castigat pentru ca divortul s-a pronuntat in Rusia, scrie sursa citata. Un divort englezesc i-ar fi pus in pericol, mai mult, imperiul de afaceri pentru ca justitia din Anglia considera ca partenerii unei casnicii trebuie sa-si imparta averea in jumatate cand divorteaza.

Declaratia publicata azi-noapte scrie: "Domnul si doamna Abramovici au divortat in Rusia, de comun acord si au ajuns la o intelegere privind copiii lor si chestiunile financiare. Afacerile domnului Abramovici nu sunt afectate de divort".

Stirea privind divortul lui Abramovich vine dupa ce cotidianul "The Sun" scria ca miliardarul rus a fost vazut, saptamana aceasta, la Paris cu Daria Zhukova, un fost model de 25 de ani.

Abramovici, in varsta de 40 de ani, o cunoscuse pe Irina, a doua sa sotie cand aceasta era stewardesa la o companie ruseasca de avioane.

S-au casatorit in toamna lui 1991 si au cinci copii. Presa a scris ca prima sotie a patronului de la Chelsea, Olga, nu a primit nicio rubla in urma divortului.

In topul celor mai bogati oameni din lume publicat de revista Forbes, saptamana trecuta, Roman Abramovici este pe locul 16, cu o avere de 18,7 miliarde de dolari.