Audierea ministrului Finantelor, liberalul Sebastian Vladescu, s-a incheiat in aproximativ zece minute. Membrii Comisiei parlamentare de ancheta a suspendarii presedintelui Traian Basescu l-au intrebat in trei feluri pe Vladescu daca presedintele a intervenit vreodata in activitatea ministerului.

Ministrul a declarat ca a avut cu seful statului o singura conversatie telefonica pe tema activitatii sale, referitor la bugetul pe 2007. Comisia i-a mai programat miercuri la audieri pe ministrul Finantelor Sebastian Vladescu, deputatul Aurelian Pavelescu, adjunctul SRI generalul Dumitru Zamfir si colonelul (r) Florea Spirea.

In asteptarea intrarii la comisie, Vladescu a declarat presei ca presedintele Traian Basescu nu a facut nici un fel de presiuni la Ministerul Finantelor.

"De cand sunt eu ministru al Finantelor, presedintele nu m-a sunat niciodata pentru nicio plata pentru nicio companie", a declarat Vladescu drept raspuns la o intrebare adresata de presedintele comisiei, Dan Voiculescu.

Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, a vrut sa stie daca, prin natura functie, Vladescu are cunostinta despre vreo eventuala interventie a lui Traian Basescu in platile efectuate de Ministerul Transporturilor. "Nu am cunostinta de asa ceva. Platile pe care le fac ordonatorii de credite nu sunt monitorizate de Ministerul Finantelor", a raspuns Vladescu.

A treia intrebare pe acelasi subiect a fost adresata de liberalul Crin Antonescu. "Cu exceptia pregatirii bugetului pe 2007, cand presedintele a insistat pentru acordarea unui procent de 2,38 din PIB pentru Armata, nu a existat nicio alta discutie cu presedintele pe tema activitatii ministerului", a replicat Vladescu.

El a mai afirmat ca celebra declaratie prin care presedintele ar fi avertizat ministrii, intr-o sedinta de guvern, ca ar fi interceptati datorita convorbirilor cu infractori, a fost rastalmacita. "Eu tin minte ca a spus ca nu exista ministri care sa fie ascultati, din cate stie el, iar daca se intampla e pentru ca intra in contact cu persoane urmarite", a declarat Vladescu.