69 de senatori PSD si PRM au semnat motiunea simpla "Falimentul invatamantului si cercetarii romanesti", documentul fiind depus miercuri la Biroul Permanent al Senatului. Motiunea il acuza pe actualul ministru al Educatiei Mihai Hardau ca a "ajuns accidental" in fruntea ministerului si "a devenit rapid groparul invatamantului romanesc".

"La jumatatea mandatului Aliantei D.A., tot mai multe voci din spectrul politic, din sindicate, dar si din societatea civila (spre exemplu Asociatia Edu Cer), constata ca din promisiunile electorale privind educatia, cercetarea si formarea profesionala, s-a ales praful. De aceea, aceasta motiune simpla este o necesitate", se precizeaza in documentul depus miercuri.

Pentru a fi apobata, motiunea are nevoie de 69 de voturi "pentru", in conditiile in care grupurile parlamentare ale opozitiei cuprind in Senat 72 de persoane.

Precedenta actiune de acest gen, motiunea anti-Macovei, a fost adoptata cu votul a 81 de senatori, fapt care i-a facut pe reprezentantii PD si PLD sa-si acuze colegii liberali de tradare.