Editia 2007 a Festivalului Filmului francofon va avea loc in perioada 14-19 martie la sala Elvira Popescu a Institutului Francez din Bucuresti. Pentru al cincilea an productii cinematografice francofone vor aduce, inca o data, in imagini, un omagiu acestei diversitati culturale si lingvistice.

Dupa succesul editiei din 2006, care a strans peste 2.000 de spectatori, Festivalul Filmului Francofon de anul acesta va prezenta filme din peste 10 tari, programate in 14 proiectii speciale.

Vor fi proiectate filme propuse de Armenia, Belgia, Canada, Franta, Liban, Romania, Slovacia, Elvetia si Vietnam. La aceasta editie, cinematografia africana actuala va fi o prezenta speciala prin prezentarea programului "Africa in prim plan" si pe cativa dintre cineastii sai.

Proiectat in deschiderea festivalului, pentru prima data in Romania, "Bamako", filmul lui Abderahmane Sissako, regizor originar din Mali, va fi, prin pertinenta abordarii si prin incarcatura emotionala, o deschidere spre acest ciclu african.