Bank of Cyprus a acordat credite in valoare de aproximativ 100 de milioane de euro clientilor din Romania in lunile anterioare infiintarii primelor sucursale pe piata locala, potrivit editiei online a saptamanalului cipriot de afaceri Financial Mirror.

Inainte de a-si fi asigurat autorizatia finala de functionare pe piata romaneasca, Bank of Cyprus a acordat credite in special cipriotilor cu activitati in mediul de afaceri din Romania, dar si catorva companii locale.

Imprumuturile au fost inregistrate in portofoliul diviziilor din Cipru si Grecia, a explicat directorul general adjunct al grupului, Charilaos Stavrakis.

"Odata cu lansarea operatiunilor, vom transfera portofoliul de credite catre Bank of Cyprus Romania", a spus Stavrakis.

Bank of Cyprus intentioneaza sa incheie mai multe aliante si vrea sa realizeze achizitii in strainatate, operatiunile internationale contribuind in proportie de 50% la veniturile totale, in crestere fata de ponderea de 20% inregistrata in urma cu 10 ani, a declarat directorul general al grupului, Andreas Eliades, care a condus timp de 10 ani operatiunile Bank of Cyprus din Grecia.

mai mult in Curierul National