Joi, 15 martie, incep lucrarile la autostrada Bucuresti - Brasov. Valoarea constructiei este de 1,8 miliarde de euro, iar lucrarea ar trebui sa fie gata in 2012. Primul tronson construit va fi intre Moara Vlasiei si Ploiesti.

Autostrada se va desfasura pe teritoriul Municipiului Bucuresti si al judetelor Ilfov, Prahova si Brasov.

Valoarea lucrarilor a crescut de la 1,6 miliarde de euro la 1,8 miliarde de euro, din cauza scumpirii materialelor de constructii si a terenurilor, anunta proiectantul, Search Corporation.

Licitatia pentru constructia tronsonului dintre kilometrul 19,5 si Ploiesti a fost castigata de consortiul format din firmele Euroconstruct, Spedition UMB, PA&CO International si Comaxa, pentru o oferta de circa 200 milioane de euro.

Autostrada cu o lungime de 173,3 kilometri, impartita in cinci sectiuni, va avea cite doua benzi pe sens si o latime cuprinsa intre 23,5 metri in zonele accidentate si 26 de metri in zonele de ses.

De o parte si de alta vor fi amenajate 14 parcari si spatii de servicii. De-a lungul autostrazii vor fi construite poduri, pasaje si viaducte cu o lungime totala de 29 de kilometri, 2,6 kilometri de tuneluri si vor fi amenajate 14 noduri rutiere.