Compania International Railway Systems (IRS) care a preluat producatorul roman de vagoane de cale ferata Astra Arad, estimeaza ca in acest an va obtine venituri de 400 de milioane de euro, potrivit lui John Brown, director de vanzari pentru Europa al companiei.

Reprezentantul companiei a mai spus ca IRS are comenzi care ii asigura productia de vagoane pana la finele acestui an.

In prezent, Astra Arad detine contracte pentru a lucra la capacitate maxima. In ultimele 8 luni pe piata din Europa s-a remarcat o tendinta de crestere a cererilor de vagoane, iar acest trend pare sa raman constant pentru cel putin 3 ani.

Compania International Railway Systems cu sediul in Luxemburg, detinuta in proportie de 80% de omul de afaceri Cristian Burci, a cumparat in luna iulie a anului trecut cele opt firme din Europa ale grupului american Trinity Industries, specializat in constructia de vagoane.

Printre companiile achizitioante de IRS se numara, pe langa Astra Vagoane, si firme din Slovacia, Elvetia, Republica Ceha si Marea Britanie.

Compania Astra Vagoane Arad a fost infiintata in anul 1891. Dupa 1989, numarul angajatilor a scazut de la 8.000 de 3.000, iar productia a scazut la doar 500-600 de vagoane pe an. In prezent, compania are o capacitate de productie de 2.500 de vagoane pe an.