Grupul indian Reliance viseaza la o alianta cu francezii de la Carrefour. Unul dintre managerii grupului indian, a declarat miercuri, sub protectiua anonimatului, ca se afla in negocieri cu distribuitorul francez pentru a intra in capitalul sau.

„Negocierile se afla intr-un stadiu avansat, iar aceasta ar putea insemna preluarea unei participatii si crearea unei societati comune. Intr-o zi sau doua vom publica un comunicat in care vorm reveni cu amanunte”, a indicat pentru Le Monde sursa din interiorul companiei.

Aceste informatii au fost negate categoric de francezi, care intr-un comunicat au tinut sa precizeze ca „ nu a avut loc nicio intalnire si nicio negociere” cu grupul indian. Principalul actionar al Carrefour, familia Halley, nu a vrut sa comenteze informatiile despre acest subiect, care circulau in ultima vreme.

Dincolo de speculatiile legate de o eventuala schimbare de capital, Carrefour se afla in cautarea unui parteneriat in India pentru a intra pe piata. Presedintele consiliului director, Jose Luis Duran, a declarat ca s-au stabilit cateva contacte cu mai multe grupuri indiene in vederea deschiderii unui viitor magazin in aceasta tara.

Reliance Industries este cea mai mare companie privata din India. Compania indiana opereaza a treia mare rafinarie petroliera din lume si a alocat peste 5,5 miliarde de dolari pentru extinderea activitatilor in sectorul indian de retail.