Dupa scaderile importante din cursul zilei de miercuri, piata bursiera a inregistrat ieri o recuperare modesta, cea mai mare parte a emitentilor lichizi fiind la finalul sedintei in crestere.

In prima ora de tranzactionare cursurile actiunilor au evoluat pe un trend descendent, dupa care a urmat o perioada de consolidare in care tranzactiile se efectuau cu frecventa redusa.

Ultimele zeci de minute au adus o agresivitate ceva mai ridicata din partea cumparatorilor, determinand o apreciere la finalul sedintei de 0,5 procente pentru indicele principal BET si de peste 1,5% pentru Societatile de Investitii Financiare.

Investitorii au preferat in sedinta curenta actiunile emise de societatile din domeniul financiar. Dupa valoarea tranzactiilor, prima pozitie a fost ocupata de BRD Groupe Societe Generale (BRD), care s-a remarcat si prin cresterea pretului de tranzactionare cu 5 procente, ultima tranzactie fiind incheiata la nivelul maxim al sedintei, de la 21 lei.

Aprecierea cursului de tranzactionare vine insa dupa scaderea de aproape 9 procente din sedinta de miercuri, aceasta fiind cea mai insemnata scadere zilnica a titlurilor de la inceputul anului, determinata cel mai probabil de reducerea expunerii pe acest emitent de catre un investitor mai mare.

In topul celor mai tranzactionate societati, alaturi de actiunile Banca Transilvania, care au inregistrat tranzactii cu peste 5 milioane de actiuni, apar actiunile Societatilor de Investitii Financiare.

Din cele cinci societati, cele mai tranzactionate se mentin SIF Oltenia si SIF Moldova, acestea inregistrand si cele mai importante cresteri ale pretului de referinta, de 3,08%, respectiv 1,9%.

Integral in Romania Libera