Publicatia americana Forbes a dezvaluit primele informatii despre modelul BMW X6. Masina a fost fotografiata pe o pista de incercari din Carolina de Sud, care apartine constructorului german. Totusi, detaliile prototipului sunt foarte greu de distins din cauza huselor care ii mascheaza perfect aproape intreaga suparafata a caroseriei.

Dupa cum au anuntat oficialii BMW, masina ar trebui sa ajunga pe piata in a doua jumatate a anului 2008. Noul model urmeaza sa fie construit in sudul Americii, la fabrica din Spartanburg.

Modelul X6 va fi un SUV cu dimensiuni mai mari decat actualul X5 si va viza acelasi public exclusivist. Intrebat despre masina fotografiata in SUA, Norbert Reithofer, CEO la BMW, a confirmat ca este vorba despre X6, dar nu a vrut sa ofere mai multe informatii despre calitatile masinii. Oficialul BMW nu a comentat nici cifra de vanzari previzionata pentru noul model.

BMW va produce si in China

Tot la Spartanburg, BMW deruleaza in prezent si constructia modelului SUV X5 si a roadster-ului Z4. Concomitent BMW lucreaza la un alt doilea proiect, despre care insa nu a comunicat nimic. "Avem in desfasurare conceptia si productia a doua masini noi, iar ambele vor fi produse in America", a declarat Norbet Reithofer.

Noul BMW ar mai putea fi produs pe langa alte modele si la fabrica din China. Seful BMW a confirmat ca lucrarile la aceasta facilitate de productie vor fi finalizate ininte de termen. Reithofer a raspuns intrebarilor ziaristilor cu privire la BMW X6 la scurt timp dupa ce a revenit dintr-o calatorie de afaceri in China.