Fidel Castro se recupereaza spectaculos si ca va fi in masura sa revina la putere. Presedintele Adunarii Nationale din Cuba, Ricardo Alarcon, a declarat ca seful statului se simte suficient de bine incat sa isi preia prerogativele si chiar sa candideze pentru un nou mandat de presedinte, la alegerile din 2008, relateaza BBC News.

"Nu si-a abandonat rolul. A luat parte la toate deciziile importante si si-a asumat raspunderea de o maniera diferita din cauza ca a fost bolnav - a suferit o operatie, dar acum se recupereaza", a precizat Alarcon.

Alarcon nu a precizat, insa, o data precisa la care Fidel Castro isi va prelua prerogativele. Dupa interventia chirurgicala pe care a suferit-o in luna iulie, liderul cubanez a transferat puterea fratelui sau, Raul.

Starea de sanatate a lui Fidel Castro, aflat la putere din 1959, este considerata o problema de securitate nationala, motiv pentru care nu au fost facute publice detalii despre rezultatul operatiei si convalescenta acestuia.

Starea de sanatate a liderului cubanez este considerata o chestiune de securitate nationala, motiv pentru care nu s-au facut publice prea multe detalii privind rezultatul operatiei si convalescenta ulterioara.

Fidel Castro, pe numele sau complet Fidel Alejandro Castro Ruz, nascut in provincia Biran din Cuba, pe data de 13 august 1926. Conform Wikipediam, Castro a fost unul dintre revolutionarii cubanezi care l-au dat jos pe generalul Fulgencio Batista si care a transformat Cuba in primul stat comunist din emisfera de vest.

Si-a tinut titlul de premier pana in 1976, cand a devenit presedintele Consiliului Statului si Consiliului Ministrilor.

Castro a fost prim-secretar al Partidului Comunist Cubanez (PCC) de la formarea sa in 1965. Fratele sau Raul este al doilea oficial din tara si multi cred ca este desemnat succesorul lui Fidel Castro.