Lucian Bute il va infrunta pe australianul Sakio Bika intr-un meci care ii va putea da dreptul de a boxa pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. Partida va avea loc in vara acestui an. Bika are 22 de meciuri la profesionism intre care a pierdut doar doua.

Taberele celor doi jucatori au termen pana pe 6 aprilie pentru a stabili data si locul desfasurarii partidei. Clubul canadian Interbox, la care este legitimat romanul, a propus data de 15 iunie, intr-o gala organizata la Montreal. Daca cele doua parti nu se inteleg, IBF va organiza o licitatie.

Sakio Bika, supranumit "Scorpionul", are in palmares 22 de meciuri disputate, din care a pierdut doar doua, unul in fata actualului campion WBO la categoria supermijlocie, Joe Calzaghe (42-0-0), si unul in fata lui Sam Soliman (33-9-0), locul trei in clasamentul WBA.

"Va fi un meci foarte greu pentru Lucian (19-0-0, 16 KO), dar sunt increzator ca va iesi invingator. Ne asteptam la un meci dificil, deoarece Lucian are un stil similiar cu cel al campionului WBO", a declarat antrenorul pugilistului roman, Stephan Larouche.

Bute trebuia sa boxeze intr-o gala organizata pe 23 martie de Interbox, canadienii anuland evenimentul.