Daniela Hantuchova triumfa pentru a doua oara in cariera la Indian Wells, dupa victoria din 2002, cand trecea in ultimul act de elvetianca Martina Hingis. Acestea sunt singurele doua titluri la simplu castigate de slovaca in cariera. In finala din 2007, Hantuchova a trecut de rusoaica Svetlana Kusnetova cu 6-3, 6-4.

Finala nu a avut istoric. Hantuchova a dominat de la un capat la altul, profitand de oboseala rusoaicei care a avut un meci extrem de greu in semifinale, trecand in trei seturi de austriaca Sybille Bammer.

"Este un loc special pentru mine aici. Imi place extrem de mult sa joc in California", a spus Hantuchova la finalul partidei. "Este un sentiment placut sa castigi acelasi turneu de doua ori. Multi m-au criticat ca nu am mai castigat nimic de atunci, dar prefer sa castig mai rar dar turnee ca acesta, decat sa inving in turnee mai mici."

Pentru a ajunge in finala, Hantuchova a trecut in turul trei de Martina Hingis, cea pe care o invingea in finala din 2002, si a avut un joc maraton in sferturile de finala cu Shahar Peer din Israel, incheind meciul cu un tie-break in decisiv, dupa aproape trei ore de joc. In semifinale, slovaca a invins-o pe chinezoaica Na Li.

Succesul din California o urca pe slovaca pe pozitia a 12-a in clasamentul WTA care va fi dat publicitatii luni si in care Maria Sarapova va pierde pozitia de lider, in favoarea belgiencei Justine Henin. Pentru calificarea in finala, Kusnetova va ocupa saptamana viitoare locul 3 in ierarhia mondiala, cea mai buna clasare din cariera sa.