Sambata, 17 martie 2007, AGA de la BVB s-a intrunit la

Poiana Brasov pentru a-si completa consiliul de administratie, dupa demisia lui Razvan Pasol, la sfarsitul anului 2006. Cristian Sima, presedintele WBS Romania SA, a fost votat dupa trei tururi eliminatorii, din cinci candidati.

Din Consiliul BVB mai fac parte Septimiu Stoica - Presedinte,

Ovidiu Sergiu Pop - Vicepresedinte, Dan-Viorel Paul - Vicepresedinte,

Nicolae-Alexandru Rusu - Secretar General, Petru Prunea, Adrian Manaila, Dana-Mirela Ionescu si Rares-Doralin Nilas.

Tot sambata, AGA a adoptat setul de reglementari pentru tranzactionarea produselor derivate la BVB si specificatiile primelor contracte futures pe indici ( BET, BET-FI).

Pentru inceperea efectiva a tranzactiilor, aceste hotarari trebuiesc avizate, in urmatoarele saptamani, de catre CNVM. Potrivit unor surse din conducerea BVB, dupa avizul CNVM, tranzactiile futures ar putea fi operationale in cateva zile.

Au fost adoptate tarifele si comisioanele aferente. Fara a se lua o decizie, s-a discutat oportunitatea admiterii la tranzactionare a actiunilor BVB, gestionarea institutiei Depozitarului Central si forma de constituire si administrare a Fondului de Compensare a Investitorilor (mai pe romaneste, un fond care sa despagubeasca clientii unui SSIF in cazul in care acesta da faliment).