Secretarul de Stat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Balint Porcsalmi a lansat la CeBIT, miercuri, brandul sectorial de export, RomaniaIT. Creative Talent. Technical Excellence. Evenimentul a fost privit cu ochi buni de presa internationala care ii incurajeaza pe afaceristi sa investeasca in mediul IT-ului din tara noastra.

Saptamana aceasta, Guvernul a anuntat ca, cel mai devreme in aceasta toamna, 1,2 milioane de laptop-uri ieftine vor fi distribuite gratuit elevilor din Romania.

Proiectul, intitulat „Un laptop pentru fiecare copil“, i-a fost prezentat marti premierului Calin Popescu Tariceanu de catre Nicholas Negroponte, seful cercetatorilor in domeniul educatiei avansate ai Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Tariceanu a precizat ca a decis constituirea unei echipe la nivelul Guvernului care sa inceapa analizele necesare finalizarii acestui proiect. Vor fi evaluate informatii privind categoriile de familii care nu-si pot permite achizitionarea unui computer, pentru ca programul guvernamental sa se adreseze in special acestui segment.