Dragos Seuleanu, fostul presedinte al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) s-a aratat foarte suparat pe Directia Nationala Anticoruptie (DNA), din cauza scurgerilor in presa din dosarul in care acesta este anchetat pentru achizitii de echipamente in perioada 2000-2005.

Desi i s-a spus ca DNA-ul va pastra discretie in privinta acestui dosar in timpul desfasurarii anchetei, Seuleanu a declarat ca a aflat din presa, la doua zile dupa ce s-a prezentat la sediul DNA, detalii din dosarul sau pe care nici el nu le cunostea. In replica, Seuleanu s-a hotarat sa vorbeasca public inca din timpul anchetei, pentru a se cunoaste si varianta sa.

"De-acum incolo, voi lucra cu DNA-ul asa cum lucreaza DNA-ul cu mine. Am decis sa vin sa vorbesc public" a declarat Seuleanu la emisiunea Zig-Zag de la Antena 3.

Procurorii anticoruptie fac investigatii in legatura cu achizitiile de echipamente de catre conducerea SRR, in perioada 2000-2005, precum si cu anumite cheltuieli privind deplasari in strainatate.

In 2005, Dragos Seuleanu a cerut PNA (devenit ulterior DNA ) sa cerceteze conditiile in care a fost organizata licitatia pentru achizitionarea si implementarea sistemului informatic integrat al radioului public retehnologizare ce s-a ridicat la peste 10 milioane de euro.

"N-am furat! S-a spus despre sistemul informartizat integrat ca e inoportun, dar n-am furat."

Seuleanu a fost acuzat de risipirea banilor pentru un sistem informatic integrat in conditiile in care cladirea in care functioneaza radioul public are un risc seismic ridicat. Fostul presedinte SRR a contracarat spunand ca a consolidat sala serverelor si a pus cladirea SRR pe lista prioritatilor pentru viitoare consolidari.

Fostul deputat PNL Mona Musca a facut mai multe interpelari in Parlament privind cheltuirea banilor publici in SRR, in 2005 Parlamentul a respins raportul de activitate a TVR, iar Seuleanu a fost demis.

Fostul presedinte SRR a recunoscut ca plecarea de la Radio a fost o experienta traumatizanta. "Am crescut si m-am format la radio. A fost traumatizanta pentru mine experienta de la radio. Am plecat cu fruntea sus, pentru ca eu cred ca am facut treaba buna."

In primavara lui 2005, actuala guvernare i-a propus lui Seuleanu un post de consul in strainatate, dar acesta a refuzat. Acum, este vicepresedinte al Camerei de Industrie si Comert a Romaniei, presedinte al Fundatiei pentru Democratie Cultura si Libertate si conduce propria companie de consultanta si relatii publice.

In acelasi dosar, procurorii anticoruptie i-au pus sub urmarire penala, sub aceeasi invinuire, si pe Viorel Popescu, fost director la Radio Romania Actualitati, Mihai Ilie, fost director general adjunct la Radio Romania International, Marius Nisipeanu, fost director al Departamentului Tehnic din SRR, Doru Vasile Ionescu, actual director al Departamentului de Productie Editoriala, si Constantin Puscas, actual director al Departamentului Economic.