Ansambluri de locuinte moderne in orasele mici nu vor aparea mai devreme de trei ani, in ciuda preturilor terenurilor, de doar cateva zeci de euro pe metru patrat, sunt de parere investitorii. Majoritatea dezvoltatorilor imobiliari prezenti la Targul Imobiliar tIMOn, desfasurat saptamana trecuta la Bucuresti, spun ca nu au pentru cine construi.

"Puterea de cumparare este la jumatate fata de Capitala. Nu renteaza sa faci afaceri in provincie", explica dezvoltatorii imobiliari. Majoritatea proiectelor imobiliare anuntate pentru urmatorii ani sunt concentrate in Bucuresti si in localitatile vecine, dar si in cateva resedinte de judet.

In schimb, intr-un oras cu 70.000 de locuitori, cum este cazul Barladului, investitiile imobiliare nu au deloc succes.

Online Advertising

Viorel Dumitrasc, directorul Urban Proiect, a incercat sa construiasca un cartier de vile pe o suprafata de 3,5 hectare, cu aproximativ doua milioane de euro. "Am fost nevoit sa renunt la proiect, pentru ca nu am gasit cumparatori, desi 500 euro/mp construit nu este mult. Barladenii sunt saraci si nu isi permit sa contracteze un credit ipotecar", marturiseste Dumitrasc.

Integral in Gandul