Copiii mor pe capete in spitale. Aparate tomografe nu prea sunt. Dotarea unitatilor spitalicesti este la pamant. Medicii acuza, iar mai marele sistemului si-a pus palma-n fund si a plecat in judetul Dolj pentru a-i face campanie electorala candidatului liberal la sefia primariei comunei Seaca de Padure.

De parca in ultima vreme Eugen Nicolaescu a gasit antidotul pentru toate bolile sistemului sanitar, acesta a considerat ca trebuie sa-si gaseasca altceva mai bun de facut orientandu-se catre politica.

Sejurul politic al ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a inceput inca de joi, cand acesta le-a vorbit localnicilor despre reforma in Sanatate si le-a promis "marea cu sarea". Secondat de un alt inalt oficial al liberalilor, Mihai Voicu, acesta din urma a recunoscut ca Nicolaescu a venit in Dolj special pentru o intalnire electorala cu cetatenii din Seaca de Padure.

Pe de alta parte, Voicu spunea ca ministrul va vorbi cu fiecare in parte, va raspunde tuturor intrebarilor si va explica mai multe detalii depre ceea ce inseamna reforma in Sanatate. Asa ca in aceste zile, Nicolaescu a promis ca Serviciul de Ambulanta Dolj va primi in 2007 aproximativ 50 de masini noi.

Totodata, a anuntat ca a pornit deja un tur de verificari ale directorilor de spitale din tara, pe care a amenintat ca ii va inlocui "fara niciun fel de jena" daca va descoperi nereguli. Ministrul a mai promis ca autoritatile vor demara constructia Spitalulului Regional spre sfarsitul acestui an.

Vazandu-se fata in fata cu electoratul, liberalul s-a aventurat chiar sa spuna ca la nivelul judetului Dolj are ambitii mari. Oricum, aceasta este linia generala a discursurilor sale atunci cand vine vorba de promisiuni. Ministrul a explicat ca la sfarsitul lunii aprilie va fi aprobat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional.

"Pana la mijlocul lunii iunie vom avea in fata si Hotararea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Apoi, pana in octombrie putem organiza licitatia pentru selectarea proiectantului si a constructorului.

Daca toate vor merge bine, in decembrie 2007 vom putea sa-l chemam pe premierul Tariceanu la Craiova pentru a pune prima piatra de temelie la constructie", a declarat Nicolaescu. Totodata, acesta sustine ca bugetul ministerului din acest an este cel mai mare din ultimii 17 ani.

Integral in Curentul