Inalta Curte de Casatie a respins, sambata, recursul facut de Sever Muresan, la decizia Curtii de Apel prin care omul de afaceri a fost arestat preventiv 29 de zile. Magistratii au mai hotarat ca statul sa suporte cheltuielile judiciare. Sentinta este definitiva, transmit televiziunile romanesti de stiri.

Sever Muresan este cercetat in Franta pentru infractiuni economice si complicitate la tentativa de omor. Omul de afaceri neaga acuzatiile care i se aduc si spune ca totul este o inscenare.

Potrivit mandatului, faptele de care este acuzat Sever Muresan s-au petrecut in 2005, pe teritoriul Frantei.

Numele controversatului om de afaceri este cunoscut in Romania mai ales legat de falimentul Bancii Dacia Felix, pentru care a fost inculpat si extradat din Ungaria in 1999.

Muresan a fost achitat in 2005, in Romania, iar Curtea Corectionala din Elvetia l-a condamnat, in noiembrie 2000, la trei ani si jumatate de inchisoare si cinci ani de interzicere a sejurului, pentru escrocherie in valoare de 25 milioane de dolari in dauna Bancii Dacia Felix.

In 2004, a mai primit un an si jumatate, pentru evaziune fiscala, de la justitia franceza.

Sever Muresan si-a continuat, insa, afacerile in Romania. In 2005, o firma a lui a castigat un contract scos la licitatie de Consiliul Judetean Hunedoara. Investitia, in valoare de circa 130 000 000 lei, pentru construirea unei sosele si a unui aeroport pentru avioane charter.