“PD isi rezerva dreptul sa ia in calcul retragerea sprijinului politic pentru premierul Tariceanu”, a declarat Emil Boc luni, dupa sedinta Biroului Permanent National, fara sa explice ce inseamna acest lucru.

Vicepresedintele PD, Radu Berceanu, a declarat insa pentru HotNews.ro ca o astfel de masura nu va produce nici un efect, dar ca este prima delimitare a democratilor de liberali in interiorul Guvernului. Berceanu a afirmat si ca ministrii PD nu intentioneaza sa se retraga din Guvern.

Declaratia lui Emil Boc a fost facuta in contextul divergentelor aparute in Executiv intre premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrii Monica Macovei si Vasile Blaga. “Mai mult de atat nu scoateti de la mine, ce-am spus am spus”, a raspuns Boc ziaristilor care voiau sa stie ce ar insemna daca PD i-ar retrage sprijinul politic lui Tariceanu.

Cateva ore mai tarziu, vicepresedintele PD, Radu Berceanu, a nuantat putin declaratiile presedintelui partidului. „Domnul Boc este la fel de copresedinte al Aliantei D.A ca si domnul Tariceanu. In aceasta calitate, poate propune retragerea sprijinului politic", a afirmat Berceanu pentru HotNews.ro.

El a recunoscut insa ca acest lucru nu va produce efecte: „Nu neaparat inseamna ceva foarte concret. Nici n-a spus cineva ca daca noi ii retragem sprijinul el neaparat cade sau trebuie sa plece. Noi pana acum am incercat sa mergem cu acest guvern inainte.

Am sus ca sunt probleme intre persoana Calin Popescu Tariceanu si persoana Traian Basescu, dar este un program de guvernare, iar ministrii incearca sa-si faca treaba”.

Berceanu l-a atacat pe premier folosindu-se de numele consilierului cu care Tariceanu lucreaza de ceva vreme, Tal Zilberstein: „De ceva vreme, Tariceanu nu gandeste cu capul lui, ci al lui Silberstein si Frankenstein si interpreteaza un rol. Or eu nu cred ca primul ministru al Romaniei trebuie sa fie Silberstein si Frankenstein”.

Tal Zilberstein a fost unul dintre consilierii folositi de Traian Basescu in 2002, iar in campania electorala din 2004 a avut contract cu PSD.