Evenimentul este asteptat cu nerabdare de fanii fideli ai trupei, deoarece artistii britanici vor dezvalui cu aceasta ocazie toate tarile incluse in noul turneu, acesta fiind si "semnalul" ca organizatorii locali pot da publicitatii detaliile cu privire la concertul pe urmeaza sa-l prezinte.

De asemenea, in conferinta de la Londra este anuntat si clubul in care trupa sustine obisnuitul concert de dinaintea turneului, un eveniment "exclusivist", desfasurat intr-un cadru intim, pentru doar cateva sute de spectatori.

O istorie Rolling Stones

Traita de viu de unii, aflata din povesti de altii, istoria Rolling Stones incepe in 1960, Mick Jagger si Keith Richards, fosti colegi de scoala primara, s-au reintalnit pe peronul garii din oraselul lor natal, Dartford.

Jagger, care studia economia la Londra, avea sub brat o colectie impresionanta de viniluri, care i-au starnit imediat interesul lui Richards, mai ales ca impartaseau o pasiune comuna pentru blues.

Odata ce au reluat legatura, cei doi prieteni aveau sa fie de nedespartit. Au inceput sa repete, iar in 1962 si-au facut debutul oficial sub numele The Rolling Stones (dupa piesa "Rollin’ Stones Blues", interpretata de Muddy Waters).

In ciuda faptului ca au avut succes la primul lor concert, pentru Stones a urmat o perioada foarte grea, in care visurile lor au inceput sa se naruie. Tinerii cantareti se mutasera impreuna, intr-un apartament de doua camere dintr-un cartier rau famat al Londrei.

Desi repetau, nu aveau concerte si au fost nevoiti sa-si ia slujbe ocazionale. Richards ajunsese atat de depresiv, incat iesea din casa doar pentru a fura mancare din supermarketuri.

Cu toate acestea, artistii incepeau sa-si faca un nume in muzica britanica, drept dovada, in 1964 au primul number one in UK: "It’s All Over Now". Succesul lor depaseste insa granitele Regatului, iar Rolling Stones pleaca in primul mare turneu in SUA. Concertul din Texas, insa, avea sa le lase un gust amar.

Din cele 22.000 de bilete s-au vandut doar 3.000, au fost huiduiti de spectatori, numiti homosexuali, din cauza parului lung, ironizati de fete, care ii intrebau de ce nu se rujeaza si nu poarta poseta. Mai mult, Jagger s-a batut in culise cu un alt muzician. Speriat, Keith Richards si-a cumparat un pistol si n-a mai concertat niciodata in SUA fara o arma asupra lui.

In razboi cu "Ingerii iadului"

Anul 1969 a fost unul dintre cei mai grei pentru Stones, care traiesc una dintre cele mai negre perioade ale carierei lor, mai ales dupa concertul sustinut in SUA, la Altamont (in apropiere de San Francisco), unde un spectator a fost omorat.

Hell’s Angels, o grupare de motociclisti care asigura paza si ordinea la concerte, angajati, se pare, chiar de Stones, l-au omorat pe Meredith Hunter, un tanar de culoare in varsta de 18 ani. "Ingerii iadului", multi dintre ei sub influenta alcoolului si chiar a drogurilor, ar fi impartit stupefiante spectatorilor.

In momentul in care au inceput violentele, Mick Jagger a incercat, de pe scena, sa aplaneze conflictul, insa a fost imposibil.

Ulterior, au fost lansate zvonuri ca piesele "Simpathy For the Devil" si "Under My Thumb" (in timpul careia a fost batut si injunghiat Meredith Hunter) au incitat spectatorii la violenta, astfel ca ele au fost scoase din repertoriul live al trupei timp de mai multi ani.

In septembrie 1981 este consemnat primul turneu sustinut de un sponsor, producatorul de parfumuri Jovan. Pana in anii ‘90, Rolling Stones scoate inca sase LP-uri, insa nici unul nu se bucura de succesul celor din anii ‘70.

Anul 1993 aduce si despartirea de Bill Wyman, care se declara "prea batran" pentru modul de viata al trupei. In locul sau a fost adus Darryl Jones, care a participat la urmatoarele trei albume ale trupei: "Voodoo Lounge", "Stripped" si "Bridges to Babylon".

"Voodoo Lounge" a primit un Grammy pentru "cel mai bun album de rock", iar "Bridges to Babylon" a fost vandut in patru milioane de exem-plare, primind discul de aur si discul de platina in 20 de tari.

"A bigger bang"

O trupa mereu in voga

Rolling Stones a inceput, la mijlocul anului 1998, un amplu turneu in Statele Unite, cu 52 de concerte in 36 de orase, continuat in Japonia, America de Sud si Europa. In timpul acestui turneu este inregistrat si albumul "No Security".

Piesa "Start me up" a fost folosita de compania Microsoft pentru lansarea celebrului soft "Windows 95". Pentru aceasta melodie, Mick a primit 14 milioane de dolari. Cativa ani mai tarziu, piesa "She’s a Rainbow" a fost folosita de principalul concurent al lui Microsoft, Apple, pentru introducerea pe piata a iMacs-urilor.

Urmatorul mare eveniment din istoria trupei Rolling Stones a avut loc in 2002, odata cu lansarea albumului greatest hits "Forty Licks". Succesul incontestabil a propulsat si mai mult trupa pe plan mondial. Rolling Stones s-a implicat in aceasta perioada in mai multe concerte caritabile, la unul dintre acestea bucurandu-se de o audienta de 490.000 de oameni.

In 2003 a fost consemnat si primul concert al trupei in Hong Kong. De ziua lui, pe 26 iulie 2005, Mick Jagger a anuntat numele noului album, intitulat "A Bigger Bang".

Integral in Evz