Peste 1.750 de obuze germane, datand din al doilea razboi mondial, au fost descoperite pe un santier de constructii de locuinte din orasul Le Havre, in nord-vestul Frantei, relateaza AFP.

Obuzele, folosite de Apararea Antiaeriana impotriva avioanelor, au fost descoperite, vineri, de muncitorii care faceau sapaturi pentru amenajarea unor case. Acestia au incetat imediat lucrul si au chemat politia, care a alertat Serviciul de dezamorsare a minelor explozive al departamentului, cu sediul in Rouen.

Cei care au dezamorsat minele au descoperit un total de 1.750 de obuze de talie redusa (20 de milimetri), abandonate la retragerea germana din septembrie 1944.

"Indiciile ma fac sa ma gandesc ca aceste dispozitive ar fi trebuit sa fie distruse de germani, dar ca operatiunea nu a putut fi dusa la capat", a precizat unul dintre cei care au dezamorsat minele.

Desi au stat sub pamant peste 60 de ani, proiectilele inca reprezinta un factor de pericol. Acestea au fost duse in Rouen si vor fi distruse in cursul saptamanilor viitoare, pe un teren militar din nordul sau estul Frantei.