Buzaianu nu este hot! Am aceasta certitudine de cind am aflat ca Buzaianu nu este roman (or, stim cu totii ca romanii e hoti). Adica nu se simte roman, din moment ce omul vrea sa renunte la cetatenia romana. Deci, bai, ca am impresia ca nu ne intelegem, sa lasam gluma la o parte.

Serios vorbind: Nicolae Bogdan Buzaianu, barosanul destept de la Energy Holding, cel mai mare furnizor privat de energie electrica (foarte scumpa) din Romania, a cerut oficial renuntarea la cetatenia romana. Desteptul de Buzaianu a cerut asta prin dosarul 79/2007, depus la Ministerul Justitiei.

Dupa cum se constata si din dosar, este vorba de cetateanul cu dubla cetatenie (romana si elvetiana) Buzaianu Nicolae Bogdan, nascut la data de 4 decembrie 1968. Deci chiar una si aceeasi persoana cu cel care-si sarbatorea ziua de nastere in Bamboo, de unde ati si vazut poza aia prin ziare, in care mai era si fratele presedintelui Basescu, Mircea.

Deci v-ati lamurit ca sint una si aceeasi persoana, da? Bun, atunci sa trecem mai departe: de ce vrea Buzaianu sa renunte la cetatenie? Din cauza dosarului penal care i s-ar pregati pentru jaful retehnologizarilor de la Portile de Fier? Pentru jaful facut la Hidroelectrica sau la complexele energetice de unde lua energie ieftina, mult mai ieftina decit altii de pe piata? Pentru ca apoi vindea

energia ieftina de la stat tot la stat, dar scump? Mie mi se par toate motive bune, nu stiu voua. Deocamdata, oricum ar sta lucrurile si dosarele DNA-ului pe numele lui Buzaianu, acesta va trebui sa mai astepte putin. Pentru ca acea comisie din Ministerul Justitiei care analizeaza cazurile privind renuntarea la cetatenie se intruneste destul de rar, adica o data la citeva luni.

Dincolo de aceasta mica problema de timing, insa, Buzaianu nu va mai avea vreuna. E suficient sa spunem ca, imediat ce va fi scapat de cetatenia romana, Buzaianu va fi cetateanul cit se poate de onorabil al Elvetiei, stat care nu e in UE, ca noi, deci care nu se supune acelorasi reguli privitoare la arestari si alte mizerii penale. Ceea ce inseamna ca o sa raminem si cu buzaianele umflate, si cu banii luati.