O opera dedicata Sibiului - Capitala Culturala Europeana, de catre compozitorul austriac Franz Koglmann, va fi interpretata in premiera la Bucuresti. Fragmente din creatia compozitorului vienez vor putea fi ascultate in prima auditie la Casino Palace - Casa Vernescu, joi 22 martie.

Opera compusa special de Koglmann pentru programul „Sibiu - Capitala Culturala Europeana" va fi prezentata la Sibiu, la Muzeul National „Samuel von Brukenthal", in zilele de 18 si 19 mai, sub egida CCE 2007, informeaza Monitorul de Sibiu.

Compozitorul vienez renumit pentru stilul sau muzical plasat la granita dintre clasic si jazz, a compus o lucrare in opt parti pentru orchestra de camera si trompeta. Compozitia, intitulata „Naechtliche Spaziergaenge" („Plimbari nocture"), este inspirata in principal din Simfonia No.

27 a lui Joseph Haydn, cunoscuta si ca „Simfonia Sibiului", si din opera filosofului Emil Cioran, personalitate puternic legata de orasul de pe Cibin. Pe 16 mai, inaintea concertului care va fi gazduit de Muzeul Brukenthal, va avea loc o repetitie generala, la palatul vienez Schoenbrunn din Viena, sub bagheta dirijorului Peter Burwik.