Conform unui studiu dat publicitatii de curand, europenii sunt cei mai mari amatori de bauturi alcoolice. Evident, intra si romanii in discutie. Ba chiar ne putem lauda cu puterea romanului de a-si "stinge" setea cu licoarea bahica.

Despre alcool si efectele sale s-au scris multe. Se stie ca in cantitati mari si baut cu spor si consecventa, e daunator atat fizic, cat si psihic. Toata lumea stie ca e mult mai daunator la femei, decat la barbati. Si asta pentru ca indiferent care partener bea, tot ea este mai afectata. Si totusi, odata ce ai inceput, nu prea te mai poti lasa.

Sau poti? Din nefericire, dependenta de alcool este o boala cronica si, mai rau, se transmite din generatie in generatie. Poate fi vindecata dependenta de alcool ? Medicii spun ca nu. Inca! Este totusi tratabila si medicamentatia este de asemenea folosita in prevenirea recaderii, dar un leac nu a fost inca descoperit.

Asta inseamna ca, desi un alcoolic este de mult timp "treaz" si si-a recapatat sanatatea, el (sau ea) poate reveni in orice moment la acest viciu si trebuie sa continue sa evite orice fel de legaturi cu alcoolul. Iar in sprijinul celor care vor sa renunte vin medicamentele si tratamentele naturiste. Un astfel de tratament este pe baza de radacini de patrunjel.

Integral in Curentul