Actiunile societatii Turism Felix SA Baile Felix (TUFE) au debutat, ieri, la tranzactionare la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, fiind transferate de la Rasdaq. Chiar de la inceputul sedintei, pretul a fost de 1,50 lei/actiune, cu 15,3% mai mare decat ultima cotatie pe care o avea pe piata Rasdaq.

Iar pana la sfarsitul sedintei, titlurile TUFE s-au apreciat pana la 1,6 lei/actiune, fiind tranzactionate un volum de 525.900 actiuni.

Inaintea listarii la bursa, Turism Felix si-a majorat capitalul printr-o oferta publica primara, pana la aproximativ 24,8 milioane de lei, in crestere cu circa 4,75 milioane de lei. Actionarul majoritar al Turism Felix este SIF Transilvania, cu 63,4% din titluri, urmat de SIF Oltenia cu 16,42%.

Mihai Fercala, presedintele SIF Transilvania, a precizat, ieri, ca societatea de investitii intentioneaza sa deruleze un proiect de fuziune, in a doua parte a acestui an, prin care sa reuneasca toate companiile din domeniul turismului balneoclimateric pe care le detine in portofoliu.

Integral in Adevarul