Sa fie oare acesta pretul incompetentei? Daca amintim faptul ca acelasi Mittal Steel a cumparat in Ucraina un combinat siderurgic pe un pret de 70 de ori mai mare iar la Galati a facut profit rapid, raspunsul pare a fi da.

Multe privatizari semnate cu cantec la guvern, se incheie adesea cu tipete la tribunal. Zeci de procese pe rol si penalizari in valoare de milioane de dolari. In rest numai voie buna. Nici serialul Sidex Galati nu s-a incheiat, zilele acestea ruland un nou, si speram ultim episod.

Guvernul a mandat Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) sa incheie un contract aditional cu Mittal Steel Galati la contractul de vanzare-cumparare de actiuni incheiat cu Sidex Galati. Acest act aditional, negociat intre AVAS si Mittal Steel pe parcursul mai multor luni, "solutioneaza" doua clauze contractuale asupra aplicarii carora existau puncte de vedere diferite.

De fapt situatia era foarte clara. Ca urmare a deciziei Curtii de Arbitraj de la Londra, AVAS trebuia sa plateasca 49,3 milioane dolari catre Mittal Steel. Un alt "punct de vedere" diferit era suma de 77,9 milioane dolari pe care AVAS era pasibil sa o plateasca conform unui raport al firmei de audit Price Waterhouse Coopers.

Integral in Curentul