Dan Voiculescu s-a suparat ca, in timpul vizitei pe care a facut-o in Romania, vicepresedintele Comisiei Europene Franco Frattini nu a stiut cine este Dan Voicu-lescu. Si a decis sa-i trimita o scrisoare pe care a conceput-o impreuna cu Rodica Stanoiu, fostul ministru al Justitiei din guvernarea Nastase, actual membru PC.

Scrisoarea e scrisa pe un ton ironic si sfidator, dovedin-du-se mai mult o razbunare a liderului PC decit un document oficial. „Ati vorbit despre Romania destul de des. Totusi, nu am reusit inca sa va intelegem corect. Poate este vina noastra“, sint primele rinduri ale misivei.

„V-ati permis sa faceti lucruri care nu sint permise nicaieri in Uniunea Europeana. Ar accepta Parlamen-tul italian un astfel de comportament din partea unui comisar european? Indraznim sa va reamintim ca Romania este stat membru UE. Astfel, ca membri ai Parlamentului Romaniei, va spunem ca v-ati depasit atributiile“, ii transmite Felix lui Frattini.

„Va refuzam comentariile“

Lui Frattini i se pune in vedere ca, daca doreste sa discute cu parlamentarii romani, este asteptat in Parlament pentru a dezbate problemele in discutie. „In caz contrar, vom respinge public comentariile dumneavoastra pe care le vom considera incorecte si insultatoare“, ameninta Voiculescu.

Reprosurile enumerate sint patru. Criticile adresate Senatului pentru faptul ca nu a aprobat trecerea fostului Parchet National Anticoruptie in subordinea ministrului Justitiei.

Faptul ca a criticat Parlamentul roman pentru „presupuse intirzieri“ ale legii ANI pentru care, potrivit scrisorii, „nu este nici un acquis comuni-tar, nici un model existent in vreuna din tarile membre ale UE“.

In plus, Frattini este tras la raspundere si pentru faptul ca si-a exprimat sustinerea pentru unii membri ai Guvernului, cu referire la ministrul Macovei, dar si ca „a recomandat ignorarea citorva dintre angajamentele Romaniei legate de reforma in justitie“.

Integral in Cotidianul