Publicatiile on-line HotNews.ro si EurActiv.ro lanseaza in premiera proiectul interactiv “euROfonduri”, cu sprijinul Raiffeisen Bank.

www.hotnews.ro, sectiunea euROfonduri.

www.euractiv.ro, sectiunea Finantare UE

La aceste adrese pot fi accesate in fiecare zi informatii concise, concrete despre fondurile europene, precum si raspunsuri la intrebari prin intermediul unei platforme on-line, care faciliteaza intalnirea cititorilor cu consultantii in domeniu.

„Cresterea gradului de absortie a eurofondurilor reprezinta marea provocare a post-aderarii, banii nu trebuie sa ramana necheltuiti.

Manuela Preoteasa

Totusi, oricat de mult ai scrie despre fondurile UE, informatiile pot sa nu duca nicaieri daca nu inchidem triunghiul: beneficiar - sistemul bancar si de consultanta - autoritati. Este ceea ce face acest proiect”, declara Manuela Preoteasa, reprezentant al EurActiv.ro si HotNews.ro.

In domeniul bancar, partenerul exclusiv pentru euROfonduri este Raiffesein Bank, un grup bancar care si-a stabilit printre prioritati sustinerea programelor europene.

Steven van Groningen

„Raiffeisen Bank pune la dispozitia partenerilor sai un produs integrat de consultanta si co-finantare pentru a sustine investitiile companiilor care si-au propus sa faca fata concurentei de pe piata europeana: asistenta in definirea si prezentarea proiectelor care pot fi finantate din fondurile structurale si co-finantarea lor in vederea implementarii”, spune Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

Marinel Burduja

Raiffeisen Bank s-a implicat inca de anul trecut in sustinerea fondurilor structurale prin lansarea „unui instrument foarte util companiilor, dar si autoritatilor locale interesate de posibilitatea obtinerii acestor fonduri: un manual privind oportunitatile de finantare din fonduri structurale”, potrivit lui Marinel Burduja, prim vicepresedinte Raiffeisen Bank.

[c:1:s]Pe langa partenerii cheie, succesul oricarui proiect consta in echipa. Proiectul euROfonduri va fi coordonat de catre Ioana Morovan, un jurnalist cu peste cinci ani de experienta in fondurile UE si redactorul-sef al euROpeanul, ziarul specializat in informatia de profil.

Ioana Morovan

„In cadrul acestui proiect, oportunitatile de finantare vor fi abordate intr-un mod original, usor de inteles de catre cei interesati. Informatiile despre finantari sunt prezentate adesea din perspectiva programelor prin care se vor derula banii europeni.

euROfonduri le va prezenta insa din perspectiva celor care au nevoie de bani, prin feed-back-ul la mesajele lor, pe baza intrebarilor sau a subiectelor pe care acestia ni le semnaleaza”, precizeaza Ioana Morovan.

Cu un numar de 1.400.000 vizitatori pe luna, HotNews.ro va mediatiza informatia despre fondurile UE in randul utilizatorilor de Internet, marea majoritate lucrand in mediul de afaceri, adesea in pozitii de management, sau in institutii ale administratiei publice locale.

EurActiv.ro este a parte a retelei EurActiv cu sediul central la Bruxelles, si are un profil mai specializat, acoperind domenii precum guvernare europeana, integrare europeana, educatie, cariera, mediu.

Pe langa informatiile publicate zilnic, HotNews.ro si EurActiv.ro pregatesc si o serie de evenimente care au ca tematica principala fondurile structurale.

HotNews.ro si EurActiv.ro vor lansa pe 2 aprilie conferinta "Cum cheltuim fondurile structurale?", cu participarea lui Charles White, de la DG Regional Policy, Comisia Europeana, eveniment urmat de publicarea brosurii gratuite EurActiv.ro, axata pe fondurile structurale.

  • Comunicatul de presa cu diacritice

    Nota pentru jurnalisti: Pentru detalii despre proiectul euROfonduri puteti contacta pe Ioana Morovan, Project Manager, Tel: 021.318.55.33, Mobil: 0747.508.275, email: ioana.morovan@hotnews.ro sau ioana.morovan@euractiv.ro.