PSD nu va sustine niciunul dintre cele doua partide care fac parte din Alianta DA, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu. Pe de alta parte, Diaconescu i-a cerut din nou premierului Calin Popescu Tariceanu sa prezinte cabinetul restructurat.

"Partidul Social Democrat (PSD) nu va colabora cu partidele care compun Alianta D.A., adversarii politici ai PSD fiind in continuare democratii si liberalii. PSD va sustine in continuare procesul de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu", a declarat vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu.

Acesta a precizat ca partidul sau va solicita Guvernului sa se prezinte cu o formula restructurata in Parlament, in caz contrar formatiunea sa va actiona pentru inlaturarea de la guvernare a actualei coalitii.

Potrivit lui Diaconescu, dupa aceasta etapa, PSD va initia consultari cu partidele parlamentare pentru conturarea unei majoritati parlamentare, iar daca acestea nu vor avea nici un rezultat, varianta ultima o reprezinta alegerile anticipate.