Presedintele trustului de presa „Gazeta“, Liviu Man impreuna cu Ioan Otel si Aurel Muresan au fost eliberati din arest dar nu au voie sa paraseasca tara scrie

Gardianul

Potrivit publicatiei Gandul Liviu Man a afirmat ca intregul dosar este o inscenare.

Motivul acestei decizii este faptul ca judecatorii nu au mai fost sub presiunea presei afirma Monitorul de Cluj citand surse judiciare.

Capii afacerii «Gazeta» au fost pusi in libertate

Instanta a anuntat, ieri, ca s-a dipus inlocuirea amasurii arestarii preventive in cazul lui Man, Otel si Muresan cu interzicerea de a nu parasi tara. De asemenea, celor trei li s-a interzis sa ia legatura cu martorii si sa poarte arme. Decizia instantei brailene, care a fost pusa in aplicare imediat dupa pronuntare, poate fi atacata cu recurs in 24 de ore de la pronuntare instantei brailene.

integral in Gardianul

Acuzatii se disculpa

Presedintele trustului de presa Gazeta, Liviu Man, sustine ca dosarul este "o inscenare a DIICOT Cluj si a comisarului sef Rus, fostul sef al Politiei", argumentand ca 20 dintre partile vatamate din dosar sunt persoane cu care a avut procese de calomnie si insulta, deci care au avut interes sa se razbune.

Aurel Muresan, directorul executiv al ziarului "Buna ziua, Ardeal", se apara sustinand ca nu avea niciun amestec in politica editoriala a ziarului, in timp ce Ioan Otel, directorul de investigatii la Gazeta, ex-sef al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Cluj, devenit ziarist in urma cu cinci luni, invoca falsurile facute in dosar de doi fosti subordonati, actuali lucratori ai DIICOT.

integral in Gandul

In sfarsit dreptate

Decanul Baroului Cluj, avocata Stanca Gidro, aparatoarea inculpatului Ioan Otel, considera decizia luata azi de Tribunalul Braila una normala. "Faza de cercetare judecatoreasca poate dura in acest caz ani buni de zile din cauza listelor de martori care se intind pe pagini intregi.

Cred ca instanta braileana a luat aceasta decizie deoarece nu a fost influentata de mass-media precum instanta clujeana", a explicat aceasta.

integral in Monitorul de Cluj