Liderii Partidului Popular European s-au reunit, sambata, la Berlin, unde au adoptat o declaratie cu prilejul aniversarii a 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma. Documentul promoveaza ideea unei Europe integrate, puternice si competitive pe plan mondial.

Ministrul Integrarii, Anca Boagiu a precizat pentru HotNews.ro ca “declaratia adoptata de PPE face referire la debirocratizarea UE”.

Grupul pe care il reprezint a semnat un document prin care marcheaza angajamentele pe care ni le asumam pentru viitorul cetatenilor pe care ii reprezentam ’’ afirma vicepresedintele Grupului PPE-DE, Marian-Jean Marinescu.

La manifestarile de sambata au participat presedintele Traian Basescu, liderul UDMR Marko Bella si vicepresedintele PPE-DE, Marian-Jean Marinescu.

In privinta extinderii UE, Anca Boagiu a subliniat ca declaratia PPE vrea sa ajute la dezvoltarea relatiilor dintre UE si tarile non-membre, in vederea aderarii acestora, cu conditia indeplnirii conditiilor UE”.

Ea a adaugat ca “ prin semnarea acestei decalaratii “PPE si-a asumat rolul realizarii unei Europe a cetateanului, concentrate pe rezolvarea problemelor esentiale”.

PPE sustine necesitatea existentei unei singure voci a Uniunii Europene in relatiile externe, dar si crearea unei comunitati de valori si interese a UE cu SUA pentru un parteneriat economic transatlantic.