Cererea pentru locuinte confort II si III este in crestere. Pretul mic atrage cumparatorii, care le privesc fie ca pe o varianta intermediara, catre o locuinta mai mare, fie ca pe unica solutie de a avea o locuinta.

Multi ani, apartamentele confort II si III au reprezentat un produs ocolit de catre cei care doreau sa-si cumpere o locuinta. Scumpirea caselor a dus la o crestere a interesului pentru o astfel de proprietate. De altfel, agentii imobiliari spun ca principalul criteriu de selectie a apartamentului este pretul. Abia apoi se poate vorbi despre zona, finisaje, imbunatatiri etc.

Cererea este mare, chiar daca in unele cazuri bancile se arata mai reticente in acordarea unui credit. Principalul avantaj al unui astfel de apartament il reprezinta pretul.

Suprafata mica, pret pe masura

Cele mai ieftine produse de pe piata imobiliara sint apartamentele confort III. Situate in zone periferice, acestea costa intre 15.000 si 45.000 de euro, in functie de suprafata si de zona. Astfel, o garsoniera cu o suprafata de 16-19 metri patrati utili ajunge la 15-22.000 de euro.

In cazul apartamentelor cu doua camere, cu suprafete de 29-35 de metri patrati utili, proprietarii cer 28-38.000 de euro, iar pentru cele cu trei camere se cer intre 37.000 si 45.000 de euro.

Varianta confort II

Si in cazul apartamentelor confort II, preturile sint abordabile pentru o categorie mai larga de clienti. Astfel, doua camere confort II se vind cu 50-52.000 de euro, un apartament cu trei camere, din aceeasi categorie, ajunge la 65.000 de euro, in vreme ce in cazul unuia cu patru camere se obtin 70.000 de euro. „Se vind foarte bine si locuintele confort III.

Daca intra o astfel de oferta, se da in citeva ore. La fel de cautate sint si apartamentele confort II. Sint cerute de cei care au bani putini si nu mai vor sa stea cu chirie, dar si de familiile cu doi copii care doresc un apartament cu mai multe camere, la un pret mai mic“, spune Nicu Blaj, directorul agentiei imobiliare Casa secolului 20.

Avantaje

Specialistii spun ca blocurile cu apartamente mici nu sint mai subrede, din constructie, comparativ cu cele confort I. „Ca structura sint la fel cu celelalte blocuri. Sint insa de categoria a doua din cauza instalatiilor si a finisajelor de calitate mai slaba si a suprafetelor mai mici“, spune arhitectul Constantin Jugurica, consilier la Proiect Bucuresti SA.

Principalul avantaj al unor astfel de locuinte il reprezinta pretul, care este mai mic si ca urmare a faptului ca suprafata locuintei este mai mica. De asemenea, persoanele care doresc o compartimentare cu mai multe camere intr-un pret mai mic pot face o astfel de alegere.

Deloc de neglijat este si capitolul intretinere: cheltuielile pentru incalzire sint mai mici pentru ca suprafata este mai mica.

Integral in Cotidianul