Ca sa promoveze sau sa se mentina in functii, activistii fostului PCR trebuiau sa stie sa foloseasca din plin un intreg arsenal: prefacatorie, minciuna, dezinformare, calomnie, diversiune. Iliescu a fost unul dintre cei mai buni. O dovedesc atat activitatea lui de activist de frunte al regimului totalitar, cat si cea de neocomunist de dupa ‘89.

Atunci cand Nastase si PSD il angajasera pe Silberstein, Iliescu s-a dezlantuit impotriva folosirii de catre partid a consultantilor straini. stia el ce stia.

In momentul in care Finkelstein

si Silberstein au fost tocmiti de PNL, Iliescu lansase deja operatiunea suspendarii lui Basescu, convingandu-l pe Geoana ca si Tariceanu poate fi tinut din scurt cu ajutorul motiunii de cenzura. Doi dintr-o lovitura. Strategii tocmiti de liberali l-au gasit pe Tariceanu in plin conflict cu presedintele Basescu si cu PD. L-au intetit.

Indicatiile date premierului de catre strategii straini si executate orbeste de catre acesta l-au socat pana si pe Basescu, acesta trimitand acum scrisorele de la Cotroceni in loc sa apara personal in public dupa intalnirea cu partidele si sa spuna ca situatia e

neagra de tot. Iar democratii vorbesc doar o data pe saptamana, lunea. Nu prea stiu cum sa reactioneze si li se pare ca orice spun se intoarce impotriva lor intr-un vacarm general.

Dar cine sunt cei doi consultanti? De ce au venit in Romania, o tara considerata de ei de mana a doua, daca in trecut au avut succese atat de rasunatoare? L-au gasit pe Tariceanu, premierul care se crede presedinte. E clar ca pe la ei pe acasa nu-i mai vrea nimeni. Metodele lor rasuflate displacand acum profund lumii civilizate.

Numai liberalii romani le platesc bani buni pentru ca Moliceanu sa fie transformat intr-o copie a lui Basescu, deoarece alta solutie mai buna n-au gasit cei doi celebri strategi pentru noul lor client. In definitiv, realizarile lor nici nu se compara cu lucrarea de masterat a lui Iliescu: lovitura de stat din ‘89. Ori cu teza de doctorat a acestuia - mineriadele.

Ion Iliescu a reusit sa-i intarate si mai rau pe liberali contra PD cerand, prin Geoana, Guvern restructurat fara democrati. Acum, respectand regulile unei bune strategii, pesedistii lovesc si in premier, dupa ce l-au facut sa creada ca vor fi prietenosi fata de el. Practic, l-au fraierit pe Tariceanu intetind conflictul din Alianta.

De unde se vede ca Iliescu e de zece ori mai bun decat Finkelstein si Silberstein in lansarea diversiunilor, desi nu e platit cu sume fabuloase la fel ca ei.

Daca PSD are o sansa de a se redresa, executand miscari spectaculoase pe scena politica, liberalii vor pierde pe mana celor doi noi strategi ale caror idei folosesc din plin pesedistilor si aliatilor acestora. Sfaturile celor doi izoleaza PNL pe scena politica, nicidecum pe democrati.

PD este izolat numai fata de PSD, PC (fals partid caruia i se da importanta numai fiindca il ataca pe Basescu) si PRM. In schimb, PD are un aliat in PLD, partid cu mari sanse de a deveni parlamentar dupa alegerile viitoare. Este un partid care, desi mediatic e izolat, va avea un cuvant greu de spus. PNL este impins sa se desprinda, prin actiunile pe care le promoveaza, si de UDMR.

Uniunea nu a fost de acord nici cu amanarea europarlamentarelor, nici cu suspendarea presedintelui, idei pe care liberalii le-au sustinut. PNL nu va putea face alianta cu PSD, PC si PRM pentru ca asta ar insemna o crima in ochii electoratului liberal. Care, intentionat, e confundat de unii cu falanga Patriciu.

Practic, prin sfaturile pe care le dau liderilor PNL, cei doi strategi straini sunt ajutoare de nadejde ale lui Ion Iliescu in ridicarea PSD si in zdrobirea definitiva a Partidului National Liberal.