Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului a trimis, luni dimineata, a avertizare hidrologica cod rosu catre prefectura judetului Brasov, arata un comunicat al institutiei, remis HotNews.ro.

Fenomenele vizate sunt cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol in bazinul hidrografic al raului Olt, pana luni 26.03.2007, ora 21.00.

Cota de pericol pe raul Olt, la statia hidrometrica Hoghiz, a aparut ca urmare a propagarii viiturilor din zona montana pe raul Olt, cat si a aportului afluentilor alimentati din topirea stratului de zapada (la Balea Lac s-au masurat 368 cm strat de zapada).

Debitele sunt in scadere, dar volumul scurs va fi in continuare mare, fiind mentinut de topirea stratului de zapada in perioada urmatoare.

De asemenea, se prelungeste atentionarea hidrologica de duminica, 25 martie.

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului a trimis, duminica, o noua atentionare hidrologica cod portocaliu catre patru prefecturi: Covasna, Brasov, Prahova si Ialomita.

Alte sase prefecturi din judetele Timis, Dolj, Giurgiu, Covasna, Brasov si Braila au primit o atentionare cod galben.

Fenomenele vizate sunt cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie si inundatie, de duminica de la pranz pana luni, 26 martie, ora 21.00.

Bazinele hidrografice afectate vor fi: Barzava, Jiu, Olt, Arges, Ialomita, Buzau.