Negocierile dintre AVAS si Ministerul Justitiei privind soarta pachetului de 8% din titlurile Petrom ce trebuie vandute salariatilor sunt foarte aproape de finalizare. Surse apropiate discutiilor dau mai mult ca sigura o solutie care lasa oamenii lui Liviu Luca, in afara mesei unde se imparte savuroasa prajitura.

Conform acestora, pachetul de 8% din actiunile Petrom destinat salariatilor va fi vandut catre cei care au fost angajati de companie incepand cu august 2003. Adica exact in momentul in care guvernul Nastase dadea Ordonanta nr.55 (14 august 2003) privind unele masuri pentru derularea procesului de privatizare a Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A.

Bucuresti, precum si pentru modificarea si completarea cadrului legal in domeniul privatizarii pentru societatile comerciale aflate in portofoliul Ministerului Economiei si Comertului.

Angajatii Petromservice au plecat practic din firma mama, Petrom, in februarie 2002. Ceea ce face practic imposibiul accesul acestora catre cele mai tentante titluri de pe bursa de valori indigena. Si spunem aceasta pentru ca, salariatii vor plati pentru o actiune Petrom tot atat cat a platit si grupul OMV in momentul privatizarii, adica 5,25 eurocenti pe actiune.

Practic, angajatii Petrom vor putea cumpara actiunile la un pret de circa 0,178 lei pe actiune, de peste 3 ori mai mic decat cotatia actuala a actiunilor pe Bursa.

Mai mult, actiunile vor fi vandute din participatia AVAS, care a preluat la inceputul acestui an pachetul minoritar de 30,862% aflat pana atunci in portofoliul Ministerului Economiei.

Integral in Curentul