Incredibil, dar adevarat: PNL ii cheama pe bucuresteni la alegerile pentru Parlamentul European pe 13 mai, data care a fost amanata de insusi presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu.

Preocupat in ultima vreme ba de Loredan, ba de scoaterea democratilor din guvern, seful PNL Bucuresti, omniprezentul Ludovic Orban a uitat sa dea stop campaniei pentru europarlamentare in mai.

Orban ne-a declarat ca nu stia nimic despre brosura pe care membrii filialei o distribuie prin Capitala, ba mai mult, ne-a certut detalii despre ora si locul actiunii.

Sa nu stie liderii PNL Bucuresti ca alegerile pentru Parlamentul European au fost amanate chiar la cererea sefului lor cel mare? Cine stie, ocupat in ultima vreme ba cu Loredan, ba cu scoaterea democratilor de la guvernare, Ludovic Orban, caci el este seful PNL Bucuresti a uitat ca s-au amanat alegerile si si-a trimis subordonatii la impartit pliante pe la coltul strazilor.

Din brosurile pe care tinerii liberali le pun in circulatie prin Bucuresti, reiese ca partidul condus de Tariceanu este cea mai competenta formatiune politica din Romania si singurul partid care merita, din punct de vedere moral, sa acceada in Parlamentul European. Ba mai mult, PNL isi insuseste integral meritele integrarii Romaniei in UE.

PNL - cel mai tare din parcare

Intr-o rubrica intitulata "Liberalii te reprezinta in Europa - 10 motive pentru a sustine PNL", urmasii Bratienilor se recomanda drept "oamenii politici romani cei mai cunoscuti la nivelul cancelariilor europene", "considerati de toate grupurile politice ca cel mai de incredere partener", care "au cea mai completa echipa de specialisti in probleme europene" si care "au capacitatea de a atrage fondurile europene".

Ca nu cumva sa creada vreun alegator ca si PD, UDMR, PC, sau alt partid din opozitie au pus umarul la aderarea Romaniei la UE, PNL a vrut sa se asigure ca cetatenii vor sti ca Partidul National Liberal este cel care i-a facut pe romani europeni.

"Liberalii sunt de 132 de ani, motorul dezvoltarii democratice si economice a tarii, vehicul care a condus Romania in Europa.

Liberalii sunt cei care au dus la bun sfarsit procesul de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana", se arata in brosura.

Comunistii, out!

Liberalii nu au uitat sa isi etaleze nici inaltele principii morale, erijandu-se in singurul partid care s-a debarasat de comunism. "Liberalii care candideaza la Parlamentul European indeplinesc, fara exceptie, exigentele morale impuse de Coalitia pentru un Parlament Curat.

Liberalii sunt singurii care au dus la bun sfarsit reforma morala in partid, renuntand la cei care au facut parte din aparatul de represiune al regimului comunist", indica brosura distribuita de PNL.

Orban: "Sunt niste ramasite"

Contactat telefonic, presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban nu stia despre campania liberalilor din subordinea sa. "Alea sunt niste ramasite din ce-a mai ramas. O sa verific, dar nu stiu despre ce este vorba. O sa ma interesez", a spus liderul PNL Bucuresti. "Dar unde ati primit pliantul? In ce parte a Bucurestiului? Cine vi l-a dat?", ne-a chestionat Orban.

integral in Curentul