Cei doi barbati inarmati care au luat ostatici, miercuri dimineata, 32 de copii si doi profesori aflati intr-un autobuz in capitala filipineza Manila, s-au predat dupa noua ore, transmit agentiile internationale de presa.

Miercuri dimineata, dupa doua ore de negocieri cu un politician, ei eliberasera un copil care avea febra. Acesta a fost transportat imediat la spital, transmite CNN.

Dupa sapte ore de negocieri, politia anuntase ca rapitorii accepta sa se predea, miercuri seara, la ora 11.00 GMT, scrie Reuters.

Ei cereau imbunatatirea conditiilor si educatiei unor copii aflati intr-un centru de ingrijire.

Unul dintre ostatici declarase la televiziune ca va renunta la actiunea sa daca i se promite ca cei 145 de copii care apartin unui centru de ingrijire din aflat la periferia saraca Tondo vor primi o educatie mai buna.

"Tinem ostatici 32 de copii si doi profesori. Suntem inarnati cu doua grenade si pistoale de calibru 45", scria pe un afis postat pe parbrizul autobuzului.

"Ii iubesc pe acesti copiii, de asta sunt aici", a declarat unul dintre atacatori care a spus ca se numeste Jun Ducat. El afirma ca nu are de gand sa-i raneasca pe copii.

Potrivit BBC News, relatari de la fata locului, transmit ca cel care a luat ostatici copii este tocmai directorul centrului de ingrijire, Jun Ducat. El cere gratuitate pentru cazarea si educatia copiilor din centru.

Televiziunile au transmis imagini cu copiii care faceau cu mana la geamurile autobuzului, printre perdelele masinii, dar nu par sa fie raniti. Ei au varste cuprinse intre 3 si 5 ani.

Politia a incercuit autobuzul oprit in fata primariei din Manila. Un politician local a intrat in autobuz pentru a incerca sa-i elibereze pe ostatici.

Potrivit politiei, cei doi barbati inarmati sunt urmariti dupa o tentativa de jaf.

Politia spune ca tot Ducat a mai luat ostatici doi preoti catolici, in 1987.