Vodafone Romania a lansat miercuri un program de reciclare a telefoanelor mobile si a accesoriilor, ce are drept scop reducerea cantitatii de deseuri electronice, se arata intr-un comunicat al operatorului de telefonie mobila remis HotNews.ro.

Colectarea telefoanelor mobile si al accesoriilor, in scopul reciclarii, se va face in punctele special amenajate din cele 74 de magazine ale companiei din toata tara.

Potrivit reprezentantilor Vodafone, persoanele care vor da telefoane in vederea reciclarii vor primi mici cadouri promotionale.

Prin acest program, Vodafone va colecta telefoane mobile, baterii, incarcatoare, dispozitive hands-free, cabluri de date, indiferent de model si de starea de functionare a acestora.

Dispozitivele colectate de companie vor fi procesate de Fonebak UK, firma cu care Vodafone colaboreaza la nivel international pentru reciclarea dispozitivelor uzate.

Telefoanele care sunt in stare de functionare vor fi reconditionate si reutilizate in tari in curs de dezvoltare din Africa, facilitand astfel accesul la serviciile de telefonie mobila utilizatorilor cu posibilitati materiale limitate.

Terminalele si accesoriile care nu pot fi reparate vor fi dezmembrate, iar materialele componente vor fi recuperate si refolosite pentru fabricarea de echipamente noi, printr-un proces de reciclare ce se va derula in afara Romaniei.

Vodafone va dona eventualele sume de bani obtinute din reciclarea telefoanelor mobile pentru sustinerea proiectelor de protectia mediului, se mai arata in comunicat.