Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis sa organizeze o sedinta comuna cu Senatul saptamana viitoare, miercuri, dar ordinea de zi nu a fost inca stabilita. Unul dintre secretarii Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat la iesirea din sedinta ca intalnirea este "pentru ce-o fi, guvern restructurat, sedinta festiva de Paste".

Surse din Biroul Permanent au declarat insa pentru HotNews.ro ca sefii celor doua camere legislative au vrut sa fie pregatiti in caz ca premierul ca propune restructurarea guvernului.

Sursele citate spun ca, in istoria moderna a Parlamentului, nu a fost organizata niciodata o sedinta festiva cu ocazia sarbatorilor pascale.

Ordinea de zi a sedintei comune va fi stabilita abia luni, in cadrul unei sedinte a celor doua birouri permanente reunite.

In cazul in care Tariceanu nu se va grabi sa prezinte o noua formula guvernamentala, parlamentarii ar putea discuta inca o data solicitarea presedintelui Traian Basescu privind organizarea unui referendum pentru votul uninominal. Noul proiect de hotarare pe aceasta tema a fost definitivat de comisiile juridice de mai bine de doua saptamani.