Consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentativ al parintilor si cu consultarea reprezentantilor elevilor, vor stabili pentru elevii unitatii de invatamant respective cel putin un semn distinctiv, cum ar fi: ecuson, uniforma, esarfa sau altele de acest gen.

Ministerul Educatiei a transmis deja calendarul in scopul acestei masuri, asa ca pe 15 septembrie, fiecare elev va trebui sa poarte insemnul scolii pe care o urmeaza.

In perioada 15.04 - 15.05.2007 va avea loc „discutarea si stabilirea, prin consens, a semnelor distinctive, la nivelul unitatii de invatamant, de catre Consiliul Reprezentativ al Elevilor, Consiliul Reprezentativ al Parintilor, Consiliul Profesoral si conducerea unitatii de invatamant”, informeaza Ministerul.

Intre 15.05 - 01.06.2007 scolile vor lua o decizie in acest sens si se vor ocupa de completarea Regulamentului de Ordine Interioara al scolii, capitolul „Drepturile si obligatiile elevilor”.

Informarea parintilor si a elevilor din scoala in legatura cu decizia privind semnele distinctive ale unitatii de invatamant si anuntarea termenului limita pentru conformare trebuie sa se incheie inainte de 15.09.2007.

Pe 15 septembrie decizia de introducere a semnelor distinctive se va aplica in toate unitatile scolare din tara.