Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, si-a inaintat demisia din functia de consilier prezidential. Informatia a fost confirmata, joi, chiar de Adriana Saftoiu, care a declarat: "E doar o masura administrativa. Raman in continuare un sustinator al politicii si proiectelor lui Traian Basescu".

Saftoiu a explicat ca demisioneaza din motive personale si ca de la 1 aprilie nu isi va mai exercita functia de consilier."Sunt convinsa ca fiecare are momente in care vrea sa mearga acasa".

Consilierul prezidential a mai anuntat ca saptamana viitoare va lansa o carte, intitulata "Vocile puterii", despre toti purtatorii de cuvant din institutiile importante ale statului, din anii 90 pana in prezent.

Se cauta inlocuitor pentru Adriana Saftoiu

Zvonurile privind demisia consilierului prezidential, Adriana Saftoiu au aparut chiar de saptamana trecuta. Inca de atunci, in presa erau vehiculate si nume ale posibililor inlocuitori ai consilierului.

Unul dintre aceste nume este cel al sefei biroului de presa al PD, Narcisa Iorga. Acesta a declarat insa pentru HotNews.ro ca „ informatia nu are o baza reala”, ca este o inventie si ca nu exista o propunere in acest sens.

In privinta unui inlocuitor in aceasta functie, Adriana Saftoiu, a declarat ca nu a discutat despre cineva anume, dar i-a creionat un portret.

Presedintele Basescu a declarat ca persoana, care o va inlocui pe Adriana Saftoiu "nu va fi nici din presa si nici din partid".

Inainte de confirmarea demisiei, in presa au circulat mai multe zvonuri, legate de motivele acestui gest. Surse din apropierea consilierului spuneau ca a recurs la acest gest dupa o perioada mai lunga marcata de neintelegeri. In plus, decizia Adrianei Saftoiu vine la zece zile dupa ce sotul ei, Claudiu Saftoiu, a renuntat la functia de director SIE.

Democratii spun ca problemele dintre Basescu si Adriana Saftoiu s-au acutizat cu cat Elena Udrea a dobandit mai multa putere politica. Ei sustin ca cele doua femei din apropierea presedintelui nu s-au inteles niciodata si ca, in ultima perioada, sfaturile blondei erau tot mai des preferate in fata celor ale consilierului.

Adriana Saftoiu este ultima plecata din echipa de consilieri prezidentiali cu care Train Basescu si-a inceput mandatul. Rand pe rand, au plecat din diferite motive: Andrei Plesu, Renate Weber, Elena Udrea, Stana Anghelescu, Theodor Stolojan, Vasile Blaga si Claudiu Saftoiu.