Trei din cele sapte programe operationale pentru accesarea de fonduri structurale si de coeziune trimise de Romania la Bruxelles au fost suspendate pentru moment de Comisia Europeana, a declarat Giorgio Ficarelli, consilier la Reprezentanta Comisiei Europene de la Bucuresti.

In opinia oficialului european, motivul este acela ca programele respective contin elemente care se suprapuneau altor programe.

Oficialul european a precizat ca cele trei programe vizeaza trasporturile, cresterea competitivitatii economice si dezvoltarea regionala, raspunzatoare fiind ministerele Economiei, Transporturilor si Integrarii Europene.

In timp ce primele programe operationale vor putea fi aprobate la inceputul verii, oficialul european crede ca "pentru cele trei programe suspendate", acest termen va fi mai lung.Trimiterea spre refacere a programelor echivaleaza, in opinia autoritatilor romane, cu "o suspendare", explica un oficial al Ministerului Finantelor Publice, citat de EurActiv.

Prezent la Bucuresti, Anasstasios Bugas, seful Unitatii Romania a Directoratului General pentru Politica Regionala al CE, nu a reusit sa ofere explicatii lamuritoare cu privire la declaratiile lui Giorgio Ficarelli, ba dimpotriva, declaratiile sale au creat o stare de ambiguitate in privinta acestor programe.

Bugas a precizat ca nu este vorba despre o suspendare, ci mai degraba despre o intrerupere a negocierilor.

Integral in Gandul